dimecres, 7 de maig de 2008

SEMBRANT MOVIMENT

Il·lustració per les Jornades d'agroecologia de Mallorca,

Un punt de trobada per a l'intercanvi i l'aprenentatge de sabers, opinions i experiències al voltant de l'agroecologia, el que inclou sabers relacionats amb el camp, la cultura popular i l'ecologia.

Una iniciativa per anar més enllà

A Mallorca, les problemàtiques ambientals són una preocupació. Però entre la preocupació i la recerca de solucions hi ha unes quantes passes.Les Jornades d'agroecologia de Mallorca, es convoquen des de la recerca de nous camins, des del camp de les propostes. Un gra més a afegir als que altres moviments socials de l'Illa estan aportant.

La nostra és una iniciativa d'auto i de reaprenentatge de sabers relacionats amb el camp, la producció agrícola i la cultura popular. Sabers que existien a moltes de les nostres cases i que la cultura globalitzada ens ha anat traient per vendre'ns d'altres més xerecs.
És temps d'exercir lògiques diferents a la del capitalisme, per construir a partir d'elles. Creiem en la revaloració del medi rural, la regeneració d'allò local, la creació de comunitat, la implicació, la participació, la coevolució amb la natura, el decreixement, la sobirania alimentària, etc. Considerant que no és suficient una resposta individual davant les problemàtiques socials i ambientals actuals; és necessària una ACCIÓ COL·LECTIVA.

En consonància, desitgem que les Jornades serveixin per continuar conformant un moviment naixent al voltant de l'agroecologia pertot arreu, i especialment a ca nostra.Si voleu més informació adreçau-vos a:
http://mallorcagroeco.noblogs.org/post/2008/06/05/el-que-necessitam-saber-de-les-jornades

Aquest és el cartell (maketat per N'Amoniako):

Divendres 26
19:00 h
. L'agroecologia i el moviment agroecològic. Xerrada a càrrec de Marc Badal, membre de la Xarxa agroecològica de Catalunya. A la Biblioteca Municipal. C/ de Cotoner 3.
22:30 h
. Taller de Ball de Bot per principiants i ballada popular. A la plaça de la Constitució.

Dissabte 27
12:00 h. La situació actual de les varietats locals a Mallorca. Xerrada a càrrec de Toni Martorell, responsable de l'IRFAP (Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera de les Illes Balears) . A la Biblioteca Municipal. C/ de Cotoner 3.
18:00 h
. Creixement sostenible? Millor parlem de decreixement. Projecció audivisual i xerrada a càrrec d'Ivan Murray, Geògraf i Professor del Departament de Ciències de la Terra de la UIB. A la Biblioteca Municipal. C/ de Cotoner 3.
22:30 h
. Concert amb els Grollers de sa Factoria, Coanegra i Whisky Facile . A la plaça de la Constitució.

Diumenge 28
12:00 h. Taula rodona Responsabilitat compartida consumidor-productor amb la presència de productores ecològiques i cooperatives de consumidores. A la Biblioteca Municipal. C/ de Cotoner 3.

M'han comentat que l'imatge comença a utilitzar-se (10 des 2008):
Això és un cartell del col·lectiu OBRIU PAS
de les jornades CÓMPRELO AHORA!
sobre consumisme i consum responsable:

Els propers 12, 13 i 14 de desembre Barberà tornarà a acollir les jornades CÓMPRELO AHORA! sobre consumisme i consum responsable , que enguany arriben a la seva cinquena edició. I en aquesta ocasió hi ha novetats importants, ja que aquest any s’incorporen a la organització l’Esplai El Piolet i el Casal Popular Tangram, que es sumen al Casal de Joves Obriu Pas que s’havia encarregat de coordinar les anteriors 4 edicions.

L’objectiu de les jornades continua sent el de crear un espai per al reflexió i l’intercanvi en el que poder conèixer millor el sistema econòmic i social en el que vivim i descobrir pràctiques que ens poden dur a transformar allò que no ens agrada. La situació heretada dels continus terratrèmols financers mundials fan que cada cop sigui evident per més gent que el canvi en l’actitud envers el consum no és un caprici idealista sinó una necessitat inajornable.

Més informació:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/358990/index.php

1 comentari:

yolanda ha dit...

hola Juanito
recuerdo esto en una camiseta!!.
Encantada de haberte conocido, te envio un saludo y en cuanto ordene todo ya te paso unas fotos.

Dades personals

La meva foto
Palminsana de Mallorkaos, Baleadas, Afghanistan